Heerlijke Kerstmiddag in de Weidevogelhof te Pijnacker

Heerlijke Kerstmiddag in de Weidevogelhof te Pijnacker

    De bezoekers van “De weidevogelhof ” in Pijnacker hebben een heerlijke kerstmiddag gehad. Deze was georganiseerd door “Het Swob” met medewerking  van het koor “de Paradijsvogels”.

Het koor begon met “Wij komen tezamen” en “De Herdertjes lagen bij nachten”. Hierbij maar ook bij “Midden in de  Winternacht” zongen de bezoekers uit volle borst mee. De gezongen versie van “het Kerstverhaal” viel geweldig in de smaak.  Na nog verschillende andere liedjes zongen zij als laatste lied voor de pauze “Stille Nacht”. Dit werd heel gevoelig gezongen en liet veel bewoners een traantje wegpinken. Hierna was het tijd voor een drankje.

Na de pauze begonnen de klokken te luiden bij het a capella en in canon gezongen lied “Orleans” Hierna zong het koor onder andere “Maria’s zoon”, Het kerstverhaal” en “kerstfeest in Nederland”.  De begeleiding van de twee accordeonisten was geweldig en de dirigent gaf op een enthousiaste manier leiding aan het koor. Bij het zingen van “Rudolf” zette zij tot hilariteit van het publiek in de zaal een rode neus op.

Het koor sloot af met het lied “Ere zij God”. Dit was een goed gekozen afsluiter.

Na een geweldige middag gingen de bezoekers aan de borrel en lekkere hapjes en het koor weer geheel voldaan terug naar Zoetermeer.