Optreden in de “Morgenster”

Optreden in de “Morgenster”

Van de organisator van de Morgenster, dhr. H. Esveld kregen wij het volgende schrijven:

Op 16 oktober trakteerde Zanggroep “de Paradijsvogels” ons op een muzikale middag in “de Morgenster”.

Deze middag verraste de Paradijsvogels ons door van verschillende kanten van de zaal zingend naar het podium te komen en zij begonnen hun concert met het vrolijke lied van “De Wandelclub”. De accordeoniste Lenie Camfferman was al op het podium samen met de dirigente Marga van der Tol. Na deze originele opening zat de sfeer er meteen goed in.

Hannie presenteerde de liedjes op een leuke manier terwijl op het scherm de teksten werden geprojecteerd. De dames zongen o.a. “Bloedrode kralen”, “de Postkoets” van de Selvera’s en van Anneke Grönloh “Brandend zand” en “Soerabaja”. Hierna zongen zij “Spiegelbeeld” met een leuke aangepaste tekst en ook “De Ode aan Parijs” klonk zeer sfeervol.

Na “Ketelbinkie”, “Daar bij de waterkant”, “De Middellandse zee” en “Het hutje aan de zee” en van de zangeres zonder Naam, “Costa Del Sol”, volgden “De Smokkelaar” en de heerlijke meezinger, “Het kleine café aan de haven”.

Ook ”De verzonken stad” klonk erg mooi, met de in tempo afwisselende melodie. “Katinka”, “Sophie’tje” en “Ik ben zo blij dat ik je niet vergeten ben” waren geweldig.

Zoals Hannie vertelde, “er zijn zoveel liedjes die mooi blijven om te zingen”.

Met enthousiasme en groot plezier zongen de Paradijsvogels als toegift het vrolijke lied “Reisje langs de Rijn”.

Deze middag is er mooi meerstemmig gezongen, dank daarvoor aan de dirigente Marga, die de mensen in de zaal stimuleerde om mee te zingen en de muzikale accordeonbegeleiding van Lenie, Hannie voor de presentatie. Mede dank aan de mensen in het restaurant en de vrijwilligsters.

Uiteraard zullen wij de Paradijsvogels in de toekomst vaker zien en horen. De dames voelen zich bij ons thuis omdat zij iedere donderdag hier komen repeteren.

Wij hebben genoten van deze fijne muzikale middag. Hans Esveld.