Optreden in “de Morgenster”

Optreden in “de Morgenster”

Na een spetterend optreden in de Morgenster kregen wij onderstaand verslag van de organisator van de Morgenster Dhr. H. Esveld.

Op 17 juli treden “De Paradijsvogels” voor de 5e maal op in de Morgenster.

Om deze reden en vooral ook omdat zij hier iedere donderdag repeteren, voelen de dames zich bij ons thuis. Vanaf het moment dat de dames binnen kwamen was de sfeer al heel gezellig. Nadat de koorleden klaarstonden en de 4 accordeonisten, opende Els de middag met een gezellig welkomstwoord. Hierna begonnen de Paradijsvogels met een eigen bewerkte tekst op de bekende melodie “Als de klok van Arnemuiden”.

Omdat de teksten via de beamer te lezen waren konden de mensen in de zaal meezingen. De volgende liedjes waren “Daar bij die molen”, “Brandend zand” en de “Zuiderzee ballade. Na deze liedjes speelden de accordeonisten een gezellige medley met liedjes als “In het groene dal”, “Hoe zachtjes glijdt ons bootje”, “Langs berg en dal” en “Knaapje zag een roosje staan”. Ook nu hoorde ik in de zaal dat men zachtjes mee zong. De dames zongen hierna “Spiegelbeeld” met een eigen tekst, “de Postkoets”, “Patsy”, “Costa Da Sol” en de “De Wandelclub. “Waarna er tijd was voor een drankje tijdens de pauze. 

“De Paradijsvogels” vervolgden daarna hun gezellige programma met “Que Sera Sera”, “Ketelbinkie” en “Soerabaja” waarna het ensemble een gezellige medley met zeemansliederen ten gehore bracht zoals “Als de klokken van Arnemuiden”, “Aan het strand stil en verlaten”, “My Bonnie is over the Ocean”. Het klonk geweldig! Het programma werd vervolgd met “Daar bij de waterkant”, “Reisje langs de Rijn” en op mijn verzoek het mooie lied “De verzonken stad”. Veel dank voor dit enthousiaste optreden en de mooie en meerstemmige liedjes.

De bezoekers en bewoners hebben genoten. Een extra bedankje voor Marga van der Tol die het koor leidde en de mensen in de zaal erbij betrok. De vier accordeonisten Lenie, Wendy, Monica en Annette die veel plezier in het optreden hadden en de dames goed begeleidden en de instrumentale intermezzo’s heel mooi hebben gespeeld. Hannie voor haar korte en leuk presentatie. Ook dank voor de vrijwilligers die dit mogelijk maken en Ellen en Anita die in de keuken voor de drankjes zorgden.  

Wij zien en horen de Paradijsvogels graag terug. Hans Esveld.